Human Assets Onel

...in een nieuw jasje

 

Ruimte geeft inzicht

Basis GGZ Psychologen Praktijk - Training- en adviesbureau

Assertiviteit

 

Zeg wat je denkt, wilt en voelt.

 

Wanneer je jezelf durft te zijn, heeft dat een positief effect op je werk en in je relaties.

 

In deze workshop leer je op een open en eerlijke manier te uiten wat je vindt en wilt, wat je voorkeuren en behoeften zijn. Hierbij houd je tegelijk oog voor verwachtingen van anderen. Hierdoor dwing je aandacht en respect af.

 

Met assertief gedrag stel je jezelf ten doel respectvol en gelijkwaardig met elkaar om te gaan en je relaties zoveel mogelijk in hun waarde te laten.
Je moet voor jezelf een aantal drempels overwinnen voordat je goed voor jezelf op durft te komen. Bij assertief gedrag win je zelfrespect, respect voor de ander, je kunt effectiever samenwerken, je hebt minder last van stress en grotere kans op het bereiken van je doelen.

 

Inhoud

 

De theorie over assertiviteit, weerstand en communicatie wordt uiteengezet en afgewisseld met praktische oefeningen en instrumenten. In simulaties oefen je assertief gedrag en communicatie.

 

Met behulp van eigen casussen oefen je:

doen van verzoeken, grenzen stellen, kritiek geven en ontvangen, eerlijk en duidelijk zijn, feedback geven en ontvangen en onderhandelen zonder uit balans te raken en respect voor anderen te behouden.

 

 

Duur:   4 dagdelen

Tijdstip: In overleg met de groep

Data:     In overleg

 

Telefoon praktijkhoudster:   06-54662575 | email: info@human-assets-onel.nl

Webdesign:  Trinics ICT © 2018